فهرست

کتابخانه های عمومی و کسب و کارهای کوچک

نشست هم اندیشی اساتید دانشگاه با موضوع کتابخانه های عمومی و کسب و کارهای کوچک در کهگیلویه و بویراحمد

نشست هم اندیشی اساتید دانشگاه با موضوع کتابخانه های عمومی و کسب و کارهای کوچک در کهگیلویه و بویراحمد برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان کهگیلویه و بویراحمد، نشست مسئولان پژوهشی دانشگاه های کهگیلویه و بویراحمد با مدیر کل کتابخانه های عمومی استان با هدف استفاده از ظرفیت کتابخانه‌های عمومی در راستای معرفی مؤثر و مفید کسب‌وکارهای کوچک با حضور محسن جبارنژاد،مدیرکل کتابخانه های عمومی استان؛علی فتح قبادپور،معاون پژوهشی دانشگاه پیام نور؛موسوی خو،نماینده دانشگاه یاسوج؛ابراهیم دباغ امینی،نماینده پژوهشی دانشگاه فرهنگیان؛سعید رشیدی،معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی و محمدجواد کیانی،معاون پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج؛ در کتابخانه مرکزی یاسوج برگزار شد.


محسن جبارنژاد،مدیرکل کتابخانه های عمومی استان در آغاز جلسه با بیان اینکه کتابخانه ها باید در نقطه نیاز مردم باشند،اظهار داشت که ما در قریب به 70 کتابخانه عمومی در سطح استان سعی کرده ایم که این امر مهم را پیاده کنیم و در رویکرد جدید سعی کرده ایم شعاع پیرامونی کتابخانه ها را پوشش دهیم و مسائل و مشکلات خانواده ها را از طریق مشاوره و نیاز سنجی با برگزاری دوره های مشاوره و سایر برنامه های فرهنگی کمک کار خانواده ها باشیم.
جبار نژاد در بحث کسب و کارهای کوچک اظهار داشت که اغلب مردم اصل نیاز به کسب و کار را تشخیص می دهند ولی در مواردی مثل زمان شروع کسب و کار  و نوع کسب و کار سردرگم هستند و نیاز به داده های تخصصی دارند که ما برآنیم با کمک نهادهای علمی و دانشگاهی این نیاز افراد را مرتفع کنیم.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان در بخش دیگری از سخنانش ،وصل شدن کتابخانه های عمومی به نهادهای دانشگاهی را نقطه عطفی در توسعه کسب و کارهای کوچک دانستند و اظهار داشتند؛همین که کتابخانه ها به عنوان مسئله سراغ کسب و کار رفته اند کار بزرگی است و نهادهای علمی مثل جهاد دانشگاهی و دیگر نهادها، می توانند اطلاعات و داده ها را در زمینه کسب و کارهای کوچک مثل زنبورداری و باغداری ، در اختیار کتابخانه ها قرار دهند و مسئله دیگر دوره های آموزشی است که نهادهای علمی می توانند این دوره ها را برای کتابخانه های عمومی برگزار کنند.

سعید رشیدی معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی در ادامه بحث گفتند؛شناسایی مشکل و راه حل و ایده برای رفع مشکل دو گام اساسی در شروع کسب و کارهای کوچک مقیاس(زیر 50 نفر) می باشد وبا توجه به خلا اطلاعاتی در زمینه کسب و کار  کتابخانه ها باید سعی کنند به عنوان پشتوانه علمی و اطلاعاتی در کنار متقاضیان کسب و کار باشند.
علی فتح قبادپور معاون پژوهشی دانشگاه پیام نور اظهار داشتند که کتابخانه های عمومی با ید تمرکز خود را بر  آگاهی بخشی و اطلاع رسانی در مورد کسب و کارهای کوچک،در مناطق روستایی و عشایری بگذارد.
محمد جواد کیانی معاون پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی درادامه جلسه با اشاره به دانشگاههای نسل سوم که تولید ثروت و پول برای جامعه دارند، اظهار داشتند که متولیان کسب و کار در حال موازی کاری هستند و  چند پیشنهاد برای توسعه کسب و کارهای کوچک داشتند.
پیشنهاد اول:تفاهم نامه هایی باشد که  کتابخانه ها بستر کتابخانه دیجیتال را داشته باشند تا دانشجویان و متقاضیان کسب و کار بجای استفاده از سایت هایی مثل آمازون از خدمات دیجیتالی کتابخانه ها استفاده کنند.
پیشنهاد دوم:پایان نامه هایی با موضوع کسب و کارهای کوچک  که در آرشیو دانشگاه آزاد قرار دارند را می توانیم در اختیار کتابخانه های عمومی قرار دهیم.
پیشنهاد سوم:آگاهی بخشی از طریق مرکز مشاوره کسب و کار که کتابخانه ها می توانند متولی این مراکز مشاوره کسب و کار باشند و از این طریق به متقاضیان کسب و کارهای کوچک خدمات مشاوره ای بدهند تا بتوانند با سرمایه هایی که دارند کسب و کارهای کوچک راه بیندازند.
کیانی در ادامه با اشاره به طرح مراکز مشاوره اظهار داشتند که بیشتر استارت آپ ها و کسب و کارهای کوچک به دلیل عدم رعایت نیاز سنجی و مشاوره نادرست با شکست مواجه می شوند و طرح و ایده اولیه که میبایست منجر به تولید کسب و کار شود بدلیل نبود همین مراکز مشاوره ای به نتیجه مطلوب نمی رسد.
موسوی خو معاون پژوهشی و رئیس کتابخانه مرکزی دانشگاه یاسوج  در پایان جلسه با اشاره به اینکه هر استانی پتانسیل خاص خود را دارد اظهار داشتند که:یکی از پتانسیل های استان ما در زمینه گیاهان دارویی می باشد که همه ساله ساکنان مناطق روستایی در فصول مختلف سال گیاهان دارویی را جمع آوری می کنند و با قیمت های ارزان به استان های همجوار می فروشند و این استان ها با تکنولوژی جدید فرآیند تبدیل این گیاهان دارویی به دارو و محصولات آرایشی و بهداشتی و ... انجام می دهند و سود سرشاری نیز از این راه کسب می کنند.در چنین شرایطی کتابخانه های عمومی می توانند با آموزش و مشاوره ساکنان مناطق روستایی را در جهت استفاده بهتر و بهینه تر از گیاهان دارویی یاری دهند.
مسئله دیگر آموزش جهت بسته بندی محصولات کشاورزی از جمله عدس،نخود،ماش و ... می باشد که کتابخانه های عمومی در این مورد هم می توانند یاریگر ساکنان مناطق روستایی در زمینه کسب و کارهایی کوچکی مثل بسته بندی محصولات باشند.
گفتنی است این اولین جلسه هم اندیشی پیرامون همایش کتابخانه های عمومی و کسب و کارهای کوچک بود و در آینده جلسات دیگری نیز حول این موضوع در اداره کل کتابخانه های عمومی استان کهگیلویه و بویراحمد برگزار می شود.