به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های استان کهگیلویه و بویراحمد،به همت ،کتابدار کتابخانه امیرالمومنین روستای دیل یک نشست قصه گویی و جمع خوانی کتاب در طبیعت بکر و زیبای روستای دیل برگزار شد.

اکرم سیفوری ،کتابدار کتابخانه امیرالمومنین روستای دیل،به همراه اعضای کودک و نوجوان کتابخانه،ساعاتی را به دور از هیاهو در طبیعت اطراف کتابخانه در پای کوه خامی،با کتاب به سیر و گردش پرداختند.

در آخرین روزهای زمستان و در آستانه بهار زیبای سرزمین چهار فصل کهگیلویه و بویراحمد،این کتابدار خلاق،با شیوه ای نو،قصه ها و متل های به جای مانده از میراث کهن قوم لر را با گویش زیبای محلی منطقه برای کودکان و نوجوانان بازگو و کودکان را بر سر شوق آورد.
سیفوری اظهار داشت؛ فرهنگ قصه گویی یکی از هنرهای نیاکان ایرانی است که کارکردهای تربیتی اثرگذاری به ویژه برای کودکان و نوجوانان دارد.متیل ها یا همان قصه ها ضمن اینکه کودکان را با ناهمواری های زندگی آشنا می کنند، نقشی مهم در پویایی زبان ها و گویش های محلی ایفا می کند و اندیشه ها، عواطف و تجربیات اقوام و ملت های مختلف از طریق قصه ها و افسانه های محلی منتقل می شود و این میراث ارزشمند سنتی ضامن بقای زبان ها و گویش های محلی هستند.

قصه بهرام شاه که سال ها پیش از سوی بانویی به نام ننه نازلی حیدری در روستای نیمدور از توابع شهرستان باشت روایت می شد نمونه ای از قصه های محلی در کهگیلویه و بویراحمد است که به همراه قصه ماه تی تی و گوساله گلماه توسط این کتابدار خلاق برای کودکان روستا روایت شد و با استقبال خوبی از طرف آنها روبرو شد.